top of page

Genocid.ba | NAJAVA | 10.07.2023 |

Sa zadovoljstvom vam najavljujemo da će naša webplatforma Genocid.ba biti lansirana sa ciljem educiranja šire javnosti o genocidnoj putanji srpskog agresora tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.


Naša platforma predstavlja sveobuhvatan prikaz agresije koja je pogodila BiH, osvjetljavajući ključne događaje, napade i zločine koji su počinjeni nad njenim gradovima i bošnjačkim narodom. Kroz interaktivnu mapu, posjetioci će moći istraživati geografske lokacije i proučavati detaljne informacije o genocidnim dešavanjima širom Bosne i Hercegovine.


Osim toga, Genocid.ba pruža brojne edukativne resurse, kao što su članci, dokumentarni materijali, svjedočenja preživjelih i stručni analitički tekstovi, koji sveobuhvatno pokrivaju istorijski kontekst, uzroke i posljedice genocida. Naša misija je da širimo svijest o genocidu kako bi se osiguralo da se slični zločini više nikada ne ponove u BiH ili bilo gdje drugdje u svijetu.


S posebnom pažnjom smo dizajnirali platformu kako bismo omogućili korisnicima jednostavno i intuitivno istraživanje i pristup informacijama. Interaktivna mapa omogućava korisnicima da putuju kroz vrijeme i mjesto, prateći genocidnu putanju srpskog agresora. Također, korisnici mogu pristupiti bogatom izvoru podataka koji sadrže detalje o zločinima, žrtvama, sudskim procesima i mjestima sjećanja.


S ponosom najavljujemo da će webplatforma Genocid.ba biti lansirana 10. jula 2023. godine, kao datum simbolike i sjećanja na žrtve genocida. Dužni smo napomenuti da ovaj projekat nema nikakve veze sa sličnim projektom koji je najavljen od drugih osoba davne 2017. godine, a koji nažalost nikad nije realizovan.


Ujedinjeni u cilju podizanja svijesti, možemo osigurati da se strahote genocida nikada ne zaborave i da se nikada ne ponove. Pozivamo vas da posjetite Genocid.ba i zajedno radimo na stvaranju svijeta u kojem prevladava pravda, istina i suosjećanje.

40 views0 comments

Comments


bottom of page