top of page

NAŠA MISIJA

Naša organizacija ima jasnu i jednostavnu misiju - želimo razvijati, pomagati i učestvovati u projektima iz oblasti digitalnog, video-produkcijskog i izdavačkog sadržaja koji se odnose na Bosnu i Hercegovinu. Naš poseban fokus je usmjeren na period od 1992. do 1995. godine, vrijeme kada je Bosna i Hercegovina bila izložena brutalnoj agresiji.

Vjerujemo u snagu djela, a ne samo riječi.

 

Naš cilj je ostaviti pisani i digitalni trag koji će biti dostupan generacijama koje dolaze. Smatramo da je važno dokumentirati istinu o događajima iz tog perioda i pružiti pouzdane informacije putem digitalnih medija, video-produkcija i izdanja.

Naša organizacija posvećena je stvaranju kvalitetnih projekata koji će obuhvatiti različite aspekte agresije nad Bosnom. Kroz digitalne platforme, želimo istaknuti priče svjedoka, žrtava i hrabrih pojedinaca koji su se borili protiv agresije. Također želimo odati počast žrtvama i promovirati pravdu.

Naš moto "djela, ne riječi" odražava našu predanost konkretnim akcijama. Nastojimo stvoriti trajni utjecaj kroz naše projekte. Želimo educirati, informirati i podići svijest o agresiji na Bosnu i Hercegovinu, kako unutar naše zajednice, tako i šire.

Kroz naš rad, želimo ohrabriti nove generacije da se upuste u istraživanje prošlosti i razumijevanje događaja koji su oblikovali našu zemlju. Želimo potaknuti dijalog, razmjenu ideja i promovirati toleranciju kako bismo gradili bolju budućnost.

Naša misija je inspirirana strašnim iskustvima iz prošlosti, ali također gleda prema budućnosti. Vjerujemo da je važno čuvati sjećanje na prošlost kako bismo iz nje izvukli pouke i spriječili da se takvi događaji ponove. Kroz našu posvećenost digitalnom i pisanom tragom, stvaramo naslijeđe koje će nadživjeti nas i biti svjetionik za buduće generacije.

Pridružite nam se u ostvarenju ove važne misije.

 

Vaš doprinos i podrška su od velikog značaja dok radimo zajedno kako bismo očuvali istinu i osigurali da se sjećanje na agresiju nad Bosnom ne izgubi. Zajedno možemo stvoriti bolju budućnost temeljenu na znanju, razumijevanju i poštovanju.

 

Second screen showcasing
Video Production
Stack of Books
Digitalizacija

​​

Video produkcija

​​

Izdavačke djelatnosti

​​

bottom of page