top of page

MI O NAMA

Asocijacija Bosna je organizacija koja je započela s radom u augustu 2021. godine. Naša misija je da pružimo svoj doprinos u očuvanju istine o agresiji na Bosnu i Hercegovinu, kako kao organizacija, tako i u saradnji sa postojećim udruženjima i ustanovama. Posebno se fokusiramo na digitalno i pismeno dokumentiranje perioda od 1992. do 1995. godine, tokom kojeg je Bosna i Hercegovina bila izložena agresiji.

Želimo biti nosioci kapitalnih projekata koji će pričati istinitu priču o tim vremenima, zasnovanu na pouzdanim podacima i svjedočanstvima. Na taj način želimo sačuvati sjećanje za buduće generacije, kako bi se spriječio nemar i zaborav kada je riječ o agresiji, zločinima i genocidu koji su se dogodili.

Drugi važan cilj Asocijacije Bosna je umrežavanje bh. dijaspore. Naša organizacija ima za cilj povezivanje ljudi u dijaspori međusobno, ali i sa maticom u Bosni i Hercegovini. Želimo stvoriti snažnu vezu između dijaspore i domovine kako bismo jačali solidarnost, razmjenu ideja i podršku.

Trenutno smo aktivni na području Danske, ali u skorijoj budućnosti planiramo proširiti našu djelatnost na Austriju. S radošću najavljujemo otvaranje našeg ogranka u Beču, koji će nam omogućiti da još više doprinesemo našoj misiji i budemo prisutni tamo gdje je podrška najpotrebnija.

Pozivamo vas da se pridružite našoj ideji i postanete dio Asocijacije Bosna. Radimo zajedno kako bismo očuvali istinu o agresiji na Bosnu i Hercegovinu, širili svijest i promicali pravdu. Vaša podrška je ključna u ostvarenju naše misije.

Ukoliko želite saznati više o našem radu, projekatima ili se uključiti u volontiranje, molimo vas da nas kontaktirate putem dostupnih informacija na ovoj stranici.

Hvala vam što podržavate Asocijaciju Bosna. Zajedno gradimo pravedniju budućnost sjećajući se prošlosti.

bottom of page