top of page

SVJEDOK GENOCIDA... Nakon 28 godina, novo bosansko izdanje Gutmanove knjige o genocidu u Bosni..


Sa ponosom objavljujemo da je nakon 28 godina iz štampe izašlo novo bosansko izdanje knjige "Svjedok Genocida" autora Roya Gutmana. Gutman je jedan od prvih novinara koji je hrabro ušao u Bosnu i Hercegovinu za vrijeme agresije i počeo izvještavati o prijedorskim logorima smrti, masovnim silovanjima od strane srpskih snaga, mučenjima i ubistvima. Zahvaljujući njegovom izuzetnom novinarskom radu, svijet je saznao istinu o srpskoj genocidnoj agresiji na Bosnu i Hercegovinu.

Pozivamo vas da se pridružite promociji ove izvanredne knjige u Bosnjačkom institutu u Sarajevu. Promocija će se održati u srijedu, 12. jula, s početkom u 18:00 sati. Ova važna događaj će nam omogućiti da produbimo naše razumijevanje o agresiji na Bosnu i Hercegovinu i otkrijemo nove dimenzije stradanja koja su se dogodila tokom tog perioda.


Promotori ove knjige su:


Dr.sc. Jasmin Medić Naučni saradnik u Institutu za historiju Univerziteta u Sarajevu. Autor knjige "Genocid u Prijedoru".


Avdo Huseinović Režiser, novinar i publicista.

Autor brojnih dokumentarnih filmova, uključujući i film "Prijedorska polja smrti".


Mirsad Selman Jedan od najmlađih zatočenika prijedorskih logora Trnopolje i Omarska.

Predsjednik udruženja logoraša UBLO.


Svi su dobrodošli da se pridruže ovoj svečanosti. Ovo je jedinstvena prilika da se povežete s drugima koji dijele sličan interes za historiju Bosne i Hercegovine.


Dođite u Bosnjački institut u Sarajevu u srijedu, 12. jula, u 18:00 sati i budite svjedoci jedne značajne kulturne i historijske manifestacije.

18 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page