top of page

Promocija knjige "Svjedok genocida" 12. jula u Sarajevu

Poštovani ljubitelji knjige i kulture sjećanje - SAVE THE DATE!


Veliko nam je zadovoljstvo da ispred Asocijacija Bosna i Genocid.ba - Genocide Roadmap / Mapa Genocida najavimo promociju knjige "Svjedok Genocida" autora Roy Gutmana, koja će se održati u srijedu, 12. jula 2023. godine, s početkom u 18:00 sati.


Novo bosansko izdanje ove značajne knjige će biti predstavljeno u prostorijama Bosnjačkog Instituta u Sarajevu."Svjedok Genocida" je istinski jedinstvena knjiga koja otkriva stravičnu istinu o jednom od najmračnijih perioda u historiji Bosne i Hercegovine.


Autor, Roy Gutman, renomirani novinar i dobitnik Pulitzerove nagrade, duboko je uronjen u temu genocida, pružajući čitateljima potresnu i istinitu priču o agresiji i genocidu u Bosni i Hercegovini tokom ratnih godina.


Knjiga nas vodi na putovanje kroz vrijeme, vraćajući nas u srce sukoba i dajući nam jedinstvenu perspektivu onoga što se zaista događalo. Gutmanova hrabra istraživanja i suočavanje s istinom čine ovu knjigu nezaobilaznom literaturom za sve one koji su zainteresirani za historijsku istinu, ljudska prava i sjećanje na žrtve.


Bosnjački Institut, sa svojom dugogodišnjom posvećenošću promociji kulture, povijesti i identiteta Bosnjaka, predstavlja idealno mjesto za ovaj značajan događaj.


Pridružite nam se na promociji knjige "Svjedok Genocida" u srijedu, 12. jula 2023. godine, u 18:00 sati u Bosnjačkom Institutu u Sarajevu.


Ime promotora i moderatora ovog skupa najavljujemo uskoro...

12 views0 comments

Comments


bottom of page