top of page

Predstavljanje knjige 'Svjedok genocida' i platforme s dr. Ejupom Ganićem na fakultetu u Odensi


S velikim ponosom želimo vas obavijestiti o posebnom događaju koji će se odvijati 8. decembra sa početkom u 19:00 na Fakultetu u Odensi. Naša organizacija ima iznimnu čast i zadovoljstvo najaviti da će dr. Ejup Ganić, bivši ratni član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, biti jedan od promotora knjige "Svjedok genocida" i prvi gost večeri.

Ovo je prilika koja nas ispunjava ponosom i predstavlja važan korak naprijed za našu organizaciju i njeno djelovanje. Dr. Ganić je istaknuta ličnost s bogatim iskustvom i dubokim razumijevanjem dešavanja u Bosni i Hercegovini tijekom agresije. Njegova prisutnost na ovom događaju dodatno će obogatiti našu diskusiju i rasvijetliti tamne strane genocidne putanje srpskog agresora kroz gradove Bosne i Hercegovine.


Osim promocije knjige, ovu večer ćemo obilježiti i lansiranjem naše nove platforme www.folkedrabet.dk. Ova platforma će biti prva digitalna mapa na danskom jeziku koja detaljno prikazuje genocidnu putanju srpskog agresora kroz gradove Bosne i Hercegovine. Već smo objavili ovu platformu na bosanskom jeziku pod naslovom www.genocid.ba, no ovaj korak predstavlja važan pomak prema širenju svijesti o događajima iz naše prošlosti.


Pozivamo sve Bošnjake iz Danske i šire da nam se pridruže na ovom značajnom događaju. Vaša podrška i prisustvo pomoći će nam da zajedno stvaramo svijet boljeg razumijevanja i sjećanja na prošlost, kako bismo se zajedno usmjerili prema svjetlijoj budućnosti.


Vidimo se 8. decembra na Fakultetu u Odensi!


Asocijacija Bosna

20 views0 comments

Comments


bottom of page