top of page

Poziv na jedinstvo: Bošnjaci Srebrenice zaslužuju jedinstvenog kandidata

Predsjedniku Stranke za BiH,

Predsjedniku Stranke SDA,


Poštovani gospodine Predsjedniče,


Pišem Vam u vezi nedavne objave kandidature Faruka Đozića za načelnika Srebrenice ispred Stranke za BiH, kao i današnje objave kandidature Hamdije Fejzića ispred stranke SDA. Ovo nije samo puko političko natjecanje, već važan trenutak za Bošnjake Srebrenice i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Bošnjaci Srebrenice suočavaju se s izazovom koji zahtijeva mudrost, jedinstvo i zajedništvo, a ne podjele i fragmentaciju. Imamo pred sobom priliku da odaberemo čovjeka koji će nas predstavljati u najboljem svjetlu, ali nažalost, imamo i dva kandidata iz iste etničke grupe koji će jedan drugom otimati glasove.

To nije luksuz koji možemo priuštiti.


Pozivam Vas, stoga, da se udružite sa svojim kolegama iz drugih stranaka i pronađete zajedničkog kandidata. Samo zajedno, kao jedinstvena snaga, možemo osigurati pobjedu koja je nužna za bolju budućnost Srebrenice i svih njenih stanovnika.

Ovo je trenutak kada politički lideri moraju staviti interese zajednice ispred osobnih ambicija.


Također bih želio iskoristiti ovu priliku da Vas pozovem da podnesete javnosti izvještaj o post-izbornom debaklu "Pokreta za Državu", u kojem su bile uključene obje stranke kao i mnoge druge. Nažalost, post-izborno djelovanje tog pokreta je bila razočaravajuće kao i činjenica da do sada niko od uključenih stranaka nije objasnio bh. javnosti kako je došlo do debakla.


Vaša odgovornost prema građanima Bosne i Hercegovine nije samo u osvajanju vlasti, već i u transparentnom i odgovornom vođenju političke scene.


S poštovanjem,


Sanjin Jakić

Asocijacija Bosna

1 view0 comments

Comments


bottom of page