top of page

POKLANJAMO BIBLIOTEKAMA ŠIROM BOSNE 100 KNJIGA "SVJEDOK GENOCIDA" AUTORA ROY GUTMANA

Odlučili smo donirati 100 primjeraka ove knjige kako bismo osigurali da dosegne što više čitatelja. Prepoznali smo da je nedostatak dostupnosti ove knjige u Bosni, a postojeće kopije nalaze se u katastrofalnom stanju. Smatramo da je ključno da ova važna literatura bude dostupna široj publici kako bi se istina o genocidu očuvala i prenijela budućim generacijama.

Ova knjiga predstavlja iznimno važan dokument koji iznosi istinitu priču o prijedorskim logorima smrti, mučenju u sjevernom dijelu Bosne, silovanju i ubijanju. Njezino jednostavno ime - GENOCID - odražava strašne događaje koji su se odigrali tijekom ratnih godina.


"Knjiga 'Svjedok Genocida' je snažan testament o strahotama koje su se događale tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Kroz svjedočanstva preživjelih, ona nas suočava s brutalnom istinom o zločinima koji su počinjeni", rekao je predstavnik Asocijacije Bosna.

"Naš cilj je osigurati da ova knjiga stigne do što više ljudi kako bi se proširilo svijest o genocidu i očuvalo sjećanje na žrtve."


Sve knjige će biti pažljivo distribuirane u biblioteke, obrazovne ustanove, kulturne centre i druge relevantne institucije. Naša želja je osigurati da svaka kopija bude dostupna i pristupačna onima koji žele saznati više o genocidu u Bosni i Hercegovini.


Pozivamo također sve biblioteke, organizacije i institucije koje su zainteresirane da osiguraju primjerak za svoju organizaciju da se obrate Asocijaciji Bosna i rezerviraju primjerak - isti šaljemo u julu mjesecu.

79 views0 comments

Comments


bottom of page