top of page

Most-Bro: 20 godina humanitarnog angažmana i podrške Bosni i Hercegovini

Danas se obilježava 20. godišnjica osnivanja Most-Bro-a, jedne od najistaknutijih humanitarnih organizacija Bosanaca i Hercegovaca u Danskoj. Ova organizacija je tokom godina postala sinonim za nesebičnu podršku i solidarnost sa sunarodnicima u domovini, pružajući neophodnu pomoć bolnicama, staračkim domovima, domovima zdravlja, javnim kuhinjama, borilačkim udruženjima, džamijama, mektebima i raznim udruženjima građana.

Sve je počelo skromno prije 20 godina, sa sastankom u jednom stanu u Brandeu, sa iskrenim ciljem da se ujedine sve humanitarne aktivnosti na teritoriji Danske. Danas, zahvaljujući predanosti članova, Most-Bro je postigao izvanredne rezultate.

Volonteri Most-Bro-a su bili neprocjenjivi tokom godina, pružajući svoj rad na terenu sa neumornom predanošću. Njihova posvećenost omogućila je da svaka donacija bude dostavljena na vrijeme i na pravo odredište. Zahvaljujući članovima u Danskoj i širokoj mreži saradnika, organizacija je uspjela osigurati kontinuiranu podršku za svoje humanitarne akcije.


Od osnivanja 2004. godine, Most-Bro je donirao opremu u vrijednosti od 43.452.500 danskih kruna širom Bosne i Hercegovine, dopremajući je u preko 200 kamiona. Ali podrška organizacije nije ograničena samo na materijalnu pomoć. Svaki mjesec se šalju novčani prilozi za liječenje bolesnih, pomoć nesretnima i siromašnima. Tokom 20 godina, organizacija je poslala 20.986.028 danskih kruna za pomoć našem narodu, pri čemu je veći dio tog novca otišao za liječenje građana.


Posebno se zahvaljujemo sunarodnicima koji žive u Danskoj, čiji su doprinosi kroz Most-Bro omogućili slanje ukupno 64.438.528 danskih kruna u našu domovinu.


Danas se slavi 20 godina trajne predanosti, ali se istovremeno gleda u budućnost s istim ciljem - pružiti podršku i olakšati život sunarodnicima u Bosni i Hercegovini.

Hvala svima koji su bili dio ove divne priče solidarnosti i pomoći.

14 views0 comments

コメント


bottom of page