top of page

Asocijacija Bosna vas poziva: Podržite projekat "Genocid.ba"

Prošle godine smo započeli projekt genocid.ba s vizijom očuvanja istine o genocidu u Bosni. Ponosno ističemo naš prvi korak - stvaranje interaktivne mape koja jasno prikazuje genocidnu putanju agresora na našu domovinu.

Platformu smo preveli na njemački i danski jezik, a uskoro slijedi prevod na engleski i francuski.

Uspjeh nas je inspirirao da dijelimo svjedočanstva na novi način, te smo ponovo izdali knjigu "Svjedok genocida" - 30 godina nakon što je prvi put ugledali svijetlo dana. Ova knjiga, prva takve vrste, istinito govori o prijedorskim logorima smrti, masovnim silovanjima i prvim danima agresije.


Predstavili smo je u Sarajevu, Beču i Danskoj, s ciljem širenja svijesti o strahotama koje su se događale. Finansirali smo snimanje filma o masovnim grobnicama u Bosnu, koji je prvi dokumentarac koji govori o pojmu primarne, sekundarne i tercijarne grobnice - koje su same po sebi rezultat genocida!


Naša misija ne staje ovdje. Planiramo pokrenuti pokretni muzej koji će osvjetljavati tamne trenutke prošlosti. Također, pripremamo nove knjige koje će svjedočiti o istini koja zaslužuje biti na svim policama naših biblioteka. No, za ostvarivanje ovih ambicioznih planova, trebamo vašu podršku.


PODRŽUTE PUTEM GOFUNDME:Sve što radimo ostvarujemo pod pokroviteljstvom organizacije Asocijacija Bosna kroz koju pokrećemo ovaj fundraiser koji će trajati od 15.marta - 15.aprila 2024. godine.

Pozivamo sve Vas, kako pojedince tako i organizacije, ljude kojima je stalo do istine o agresiji na Bosnu i Hercegovinu, da donirate simbolično 1€ za naše buduće projekte - ovaj iznos svi mi možemo da doniramo! Pitanje je da li želimo podržati ovu vrstu projekata?!


Vaš doprinos pomaže nam graditi mostove između sadašnjosti i prošlosti, šireći svijest i educirajući generacije koje dolaze.


Hvala vam što ste dio naše priče.


41 views0 comments

Comments


bottom of page