top of page

Asocijacija Bosna uručila priznanje Amoru Mašoviću: Naš strah od zaborava veći je od užasa koji smo prisiljeni pamtiti svaki dan...

U jednoj večeri ispunjenoj značajnim trenucima u Beču, Asocijacija Bosna je, u ime bh. dijaspore, s ponosom dodijelila priznanje Amoru Mašoviću. Nakon njegovog snažnog izlaganja na Bečkom univerzitetu, predstavnici Asocijacije i bh. zajednice u dijaspori pružili su mu ruku zahvalnosti za njegov neumorni trud u povratku identiteta žrtvama genocida.

U proteklih gotovo 30 godina, Amor Mašović je vratio identitet više od 25.000 ljudi, te je direktno ili indirektno sudjelovao u otkrivanju preko 900 masovnih grobnica na teritoriji Bosne i Hercegovine. Ovaj hrabar čin zaslužuje svaki oblik pažnje i respekta.


Kroz svoje djelovanje, Mašović je pokazao izuzetnu hrabrost i posvećenost u zaštiti naslijeđa i identiteta. Uručenje priznanja simbolizira znak pažnje i priznanja od strane bh. zajednice, istovremeno nas podsjećajući na važnost podrške pojedinaca poput Mašovića, ljudi koji nisu kalkulirali u teškim vremenima.


Njegova predanost povratku dostojanstva i istine žrtvama genocida postala je svijetli primjer humanosti i borbe za pravdu.

20 views0 comments

Kommentit


bottom of page